Lunch på Proviant NLH

Varje måndag till fredag 11:00-13:30 hittar du säsongens smaker i vår lunchrestaurang. Varje dag serveras två dagens rätter. Priset är 150 kr inklusive sallad, bröd och kaffe. Du hämtar din tallrik i vår kökslucka, och betalar själv i någon av våra självbetjäningskassor.

Du kan också välja att istället för dagens lunch plocka för dig från vår buffé som bottnar sitt innehåll i det vegetariska köket men även innehåller kött-, kyckling och äggrätter. Väljer du buffén tar du för dig och betalar sedan för det du har valt genom att väga maten i vår självbetjäningskassa. Att själv få välja hur mycket man vill äta, och betala för just det, är i vårt tycke både trevligt och hållbart då matsvinnet blir närmast obefintligt. Viktavdrag i våra självbetjäningskassor görs för tallrik, om du väljer take-way görs viktavdraget för take-away behållaren. Priset på buffén är 36 kr / hg och du väger både mat och bröd, kaffe på maten ingår.

Vill du betala mot faktura går det alldeles utmärkt, maila dina fakturauppgifter och antal gäster i förväg till order@proviantnlh.se eller säg till vår personal i Husbaren så tar dom dina uppgifter på plats.


LUNCHMENY VECKA 18 (Kommande veckas meny publiceras längst ned på sidan så fort vi har den klar)

Måndag

  • Honungsrostad spetskål med rotselleripuré, friterade pimientos padrones och myntayoghurt

  • Rostad kycklinglårfilé med gotländska rotfrukter, dragonveloté och örtcrust

Tisdag

  • Mandelbakad långafilé med potatispuré, smörstekt blomkål, dill och citron

  • Mustig gulaschgryta av högrev från Dalsjöfors med saltgurka, smetana och färska örter

Onsdag

  • Ledigt!

Torsdag

  • Kryddig ärtfärsbiff med rostad potatis, grillad paprika, picklad rödlök och salsa verde

  • Kålpudding med kokt potatis, gräddsås, pressgurka och rårörda lingon (G/L)

Fredag

  • ’’Bouillabaisse’’ med räkor, saffran, rotfrukter, krutonger och aioli (G)

  • Slottsstek med kokt potatis, smörstekt brysselkål, konjakssky och svartvinbärsgelé (L)

Några av inslagen på veckans buffé: Gröna blad, Rivna morötter, Vitkålssallad, Romansallad med caesardressing och krutonger (G), Salladsost (L), Tomatsallad med picklad rödlök, Gurksallad med fänkål och citronette, Pastasallad med tonfisk, Hummus, Honungrostad spetskål, Tortilla (L), Friterad potatis, Rostad kycklinglårfilé med gremolata, Friterad blomkål med currymajonnäs, Pulled pork, Mustig köttgryta, Korvstroganoff med ris (L) Friterad fläsksida med koreansk bbq-sås

(G) = Innehåller gluten
(L) = Innehåller laktos
(G/L) = innehåller gluten och laktos
Fråga gärna personalen vid allergier