Lunch på Proviant NLH

Varje måndag till fredag 11:00-13:30 hittar du säsongens smaker i vår lunchrestaurang. Varje dag serveras två dagens rätter. Priset är 140 kr inklusive sallad, kuvertbröd och kaffe. Du hämtar din tallrik i vår kökslucka, och betalar själv i någon av våra självbetjäningskassor.

Du kan också välja att istället för dagens lunch plocka för dig från vår buffé som bottnar sitt innehåll i det vegetariska köket men även innehåller kött-, kyckling och äggrätter. Väljer du buffén tar du för dig och betalar sedan för det du har valt genom att väga maten i vår självbetjäningskassa. Att själv få välja hur mycket man vill äta, och betala för just det, är i vårt tycke både trevligt och hållbart då matsvinnet blir närmast obefintligt. Viktavdrag i våra självbetjäningskassor görs för tallrik, om du väljer take-way görs viktavdraget för take-away behållaren. Priset på buffén är 34 kr / hg och du väger både mat och bröd, kaffe på maten ingår.

Vill du betala mot faktura går det alldeles utmärkt, maila dina fakturauppgifter och antal gäster (140 kr/person) i förväg till order@proviantnlh.se


LUNCHMENY VECKA 13

Måndag

  • Lasagne på svensk ärtfärs, parmesan och grönsallad (G/L)

  • Chilirostade kycklinglår från Lönneberga med ris, vårlök, kimchi och ponzumajonnäs

Tisdag

  • Laxpudding med rimmad lax, skirat smör, citron och gröna ärtor (L)

  • Tryffelgnocchi med stekt skogschampinjon, vitlökskrutonger och parmesan (G/L)

Onsdag

  • Lammfärsbiffar med fetaost, tomatsås, tzatziki och rostad potatis (G/L)

  • Persiljefyllda strömmingsflundror med potatispuré, brynt smör och rårörda lingon (G/L)

Torsdag

  • Helstekt fläskytterfilé med svampsås, svartvinbärsgelé och krispig potatis (L)

  • Bakade rödbetor från Tollby Gård, getost, gräslöksmajonnäs, bovete och picklad gulbeta (G/L)

Fredag

  • Nattbakad fläsksida från Dalsjöfors med surkål, Proviants sötstarka senap, rostad potatis och skummad fläskbuljong

  • Marinerad tofu med risnudlar ”Pad thai”, böngroddar, jordnötter och lime

VÅR LUNCHBUFFÉ

Några av inslagen på veckans buffé:  Gröna blad, Tomat & rödlök, Asiatisk gurksallad, Vitkålssallad, Bönsallad med bangbangdressing, Taboulleh, Rivna morötter, Ratatouille, Hummus, Linsbiffar med bulgur och tzatziki, Helstekt blomkål med honung, mandel och syrad grädde, Romansallad med Caesardressing och krutonger, Kycklingbröst med riven parmesan, Pulled pork med syrad lök och aioli, Bönchili med chipotle och ris, Auberginesallad med matvete, rostad zucchini, getost och tomater, Omelett med grönsaker

(G) = Innehåller Gluten
(L) = Innehåller laktos
G/L) = innehåller gluten och laktos
Fråga gärna personalen vid allergier