Lunch på Proviant NLH

Varje måndag till fredag 11:00-13:30 hittar du säsongens smaker i vår lunchrestaurang. Varje dag serveras två dagens rätter. Priset är 140 kr inklusive sallad, kuvertbröd och kaffe. Du hämtar din tallrik i vår kökslucka, och betalar själv i någon av våra självbetjäningskassor.

Du kan också välja att istället för dagens lunch plocka för dig från vår buffé som bottnar sitt innehåll i det vegetariska köket men även innehåller kött-, kyckling och äggrätter. Väljer du buffén tar du för dig och betalar sedan för det du har valt genom att väga maten i vår självbetjäningskassa. Att själv få välja hur mycket man vill äta, och betala för just det, är i vårt tycke både trevligt och hållbart då matsvinnet blir närmast obefintligt. Viktavdrag i våra självbetjäningskassor görs för tallrik, om du väljer take-way görs viktavdraget för take-away behållaren.  Priset på buffén är 34 kr / hg och du väger både mat och bröd, kaffe på maten ingår.

Vill du betala mot faktura går det alldeles utmärkt, maila dina fakturauppgifter och antal gäster (140 kr/person) i förväg till order@proviantnlh.se


LUNCHMENY VECKA 5

Måndag

  • Kycklinglårfilé från Lönneberga med dragonvelouté, bakad morot och aioli (L)

  • Nordsjötorsk med räkor, pepparrot, brynt smör och smörslungad potatis

Tisdag

  • Smörstekt råraka med lagrad hårdost från Almnäs bruk, lingon, gräddfil och ostronskivling (L)

  • Spättarullader med kräftor, skaldjurssås, potatispuré och dillpicklad gurka (L)

Onsdag

  • Bakad Kolja ”Nicoise” med oliver, haricotsverts, kapris, kokt potatis och kokt ägg

  • Boeuf bourguignon med champinjoner, rökt fläsksida och potatispuré (L)

Torsdag

  • Ärtsoppa med husets senap och fläsk (eller vegetarisk). Serveras med pannkakor, sylt och grädde (G/L i Pannkakor)

  • Sej från Skagerak med stuvad ekologisk spetskål, krämbakat ägg och persilja (L)

Fredag

  • Laxfilé från Nordsjön med citronrisotto och tomatvinägrett (L)

  • Rostlock från Dalsjöfors med barbecuesås, syrad lök, aioli och klyftpotatis

VÅR LUNCHBUFFÉ

Några av inslagen på veckans buffé: Gröna blad, Tomat och lök, Rivna morötter, Gurka, Vitkålssallad, Pastasallad, Salladsost, Rostad blomkål, blomkålspuré, picklad blomkål (L), Rödbetor med rostade nötter, grönkål och spenat serveras med husets honung (Nötter), Morotsbiffar med sirachamajonnäs och svart ris, Silkestofu med asiatisk gurksallad (G), Fiskgratäng (L), Friterad kyckling med ranchdressing (G/L), Salsiccia med ratatouille och krispig lök (G), Högrevssliders med cheddarost och syrad lök (G)

(G) = Innehåller Gluten
(L) = Innehåller laktos
G/L) = innehåller gluten och laktos
Fråga gärna personalen vid allergier