Lunch på Proviant NLH

Varje måndag till fredag 11:00-13:30 hittar du säsongens smaker i vår lunchrestaurang. Varje dag serveras två dagens rätter. Priset är 150 kr inklusive sallad, bröd och kaffe. Du hämtar din tallrik i vår kökslucka, och betalar själv i någon av våra självbetjäningskassor.

Du kan också välja att istället för dagens lunch plocka för dig från vår buffé som bottnar sitt innehåll i det vegetariska köket men även innehåller kött-, kyckling och äggrätter. Väljer du buffén tar du för dig och betalar sedan för det du har valt genom att väga maten i vår självbetjäningskassa. Att själv få välja hur mycket man vill äta, och betala för just det, är i vårt tycke både trevligt och hållbart då matsvinnet blir närmast obefintligt. Viktavdrag i våra självbetjäningskassor görs för tallrik, om du väljer take-way görs viktavdraget för take-away behållaren. Priset på buffén är 36 kr / hg och du väger både mat och bröd, kaffe på maten ingår.

Vill du betala mot faktura går det alldeles utmärkt, maila dina fakturauppgifter och antal gäster i förväg till order@proviantnlh.se eller säg till vår personal i Husbaren så tar dom dina uppgifter på plats.


LUNCHMENY VECKA 21 (Kommande veckas meny publiceras längst ned på sidan så fort vi har den klar)

Måndag

  • Dragonbakad blomkål med stekta skogschampinjoner, pinjenötter och riven parmesan (L)

  • Småländska Isterband med persiljestuvad potatis, inkokta rödbetor och grovkornig senap (L)

Tisdag

  • Rostade gotländska rödbetor med gratinerad getost, senapskål, honungsvinägrett och rostad frömix

  • Raggmunk med stekt sidfläsk från Grevbäck med rårörda lingon (G/L)

Onsdag

  • Nattbakad fläskkarré med vårmurkelsås, rostad potatis och grönsallad med citronette (L)

  • Havets Wallenbergare serveras med potatispuré, gröna ärtor, brynt smör och citron (G/L)

Torsdag - RESTAURANGEN ABONNERAD

  • Lunchsallader finns i cafét!

Fredag

  • Inkokt lax med vit sparris, årets första färskpotatis, hollandaisesås, dill och citron

  • Flapsteak med gremolata, ramslöksmajonnäs, tomatsallad av Vikentomater och pommes frites

Några av inslagen på veckans buffé: Gröna blad, Romansallad med caesardressing och surdegskrutonger (G) Vitkålssallad, Rawslaw med honungsvinägrett, Rivna morötter, Tomatsallad med rödlök, Gurksallad med fänkål och citronette, Chilimarinerade bönor, Salladsost (L), Hummus, Krämig pastasallad med tonfisk (G), Friterad blomkål (L) Sesamrostad broccoli, Pulled pork, Örtbakad rotselleri med citronaioli, Honungsrostad spetskål

(G) = Innehåller gluten
(L) = Innehåller laktos
(G/L) = innehåller gluten och laktos
Fråga gärna personalen vid allergier