Lunch på Proviant NLH

Varje måndag till fredag 11:00-13:30 hittar du säsongens smaker i vår lunchrestaurang. Varje dag serveras två dagens rätter. Priset är 150 kr inklusive sallad, bröd och kaffe. Du hämtar din tallrik i vår kökslucka, och betalar själv i någon av våra självbetjäningskassor.

Du kan också välja att istället för dagens lunch plocka för dig från vår buffé som bottnar sitt innehåll i det vegetariska köket men även innehåller kött-, kyckling och äggrätter. Väljer du buffén tar du för dig och betalar sedan för det du har valt genom att väga maten i vår självbetjäningskassa. Att själv få välja hur mycket man vill äta, och betala för just det, är i vårt tycke både trevligt och hållbart då matsvinnet blir närmast obefintligt. Viktavdrag i våra självbetjäningskassor görs för tallrik, om du väljer take-way görs viktavdraget för take-away behållaren. Priset på buffén är 36 kr / hg och du väger både mat och bröd, kaffe på maten ingår.

Vill du betala mot faktura går det alldeles utmärkt, maila dina fakturauppgifter och antal gäster i förväg till order@proviantnlh.se eller säg till vår personal i Husbaren så tar dom dina uppgifter på plats.


LUNCHMENY VECKA 14 (Kommande veckas meny publiceras längst ned på sidan så fort vi har den klar)

Måndag

  • PÅSKLEDIGT!

Tisdag

  • Panerad torsk från Nordsjön med dansk remouladsås, picklad rödlök, citron och kokt potatis (G)

  • Kryddig chorizo med timjanrostad potatis, ratatouille och pimentón-aioli

Onsdag

  • Pocherad koljafilé från Nordsjön med stuvad spenat, ärtsallad, dill, citron och kokt potatis (L)

  • Fläsknoisette från Dalsjöfors, potatispuré, gräddsås, bakad silverlök och sockerstekta äpplen (L)

Torsdag

  • Laxlasagne med spenat och lök med fänkålssallad smaksatt med citronvinägrett och örter (G/L)

  • Grönsakslasagne med zucchini, aubergin, paprika och ricotta serveras med tomatsallad smaksatt med pesto (G/L)

Fredag

  • Panerad fläskschnitzel från Dalsjöfors med friterad potatis, puttanesca och vispat smör smaksatt med soltorkade tomater och basilika (G/L)

  • Kryddbakad rotselleri med rostad morotspuré, hackad mandel, purjolökscrisp och brynt smör smaksatt med svensk honung (L)

Några av inslagen på veckans buffé: Gröna blad, Vitkålssallad, Syrad rödkål, Bönsallad, Rivna morötter, Salladsost (L), Tomatsallad med rödlök, Chilimarinerad gurksallad, Hummus, Bondomelett (L), Rostad spetskål, Pastasallad med tonfisk och curry (G), Krämig potatissallad, Linssallad av Gotlandslinser från Nordisk Råvara, Ratatouille, Mustig köttgryta, Chorizo, Bakade rödbetor med fetaost och rostade pumpakärnor (L), Panerad torsk med remouladsås (G)

(G) = Innehåller gluten
(L) = Innehåller laktos
(G/L) = innehåller gluten och laktos
Fråga gärna personalen vid allergier