Lunch på Proviant NLH

Varje måndag till fredag 11:00-13:30 hittar du säsongens smaker i vår lunchrestaurang. Varje dag serveras två dagens rätter. Priset är 150 kr inklusive sallad, bröd och kaffe. Du hämtar din tallrik i vår kökslucka, och betalar själv i någon av våra självbetjäningskassor.

Du kan också välja att istället för dagens lunch plocka för dig från vår buffé som bottnar sitt innehåll i det vegetariska köket men även innehåller kött-, kyckling och äggrätter. Väljer du buffén tar du för dig och betalar sedan för det du har valt genom att väga maten i vår självbetjäningskassa. Att själv få välja hur mycket man vill äta, och betala för just det, är i vårt tycke både trevligt och hållbart då matsvinnet blir närmast obefintligt. Viktavdrag i våra självbetjäningskassor görs för tallrik, om du väljer take-way görs viktavdraget för take-away behållaren. Priset på buffén är 36 kr / hg och du väger både mat och bröd, kaffe på maten ingår.

Ett tredje lunchalternativ är veckans soppa för 125 kr inklusive sallad, bröd och kaffe.

Vill du betala mot faktura går det alldeles utmärkt, maila dina fakturauppgifter och antal gäster i förväg till order@proviantnlh.se eller säg till vår personal i Husbaren så tar dom dina uppgifter på plats.


LUNCHMENY VECKA 17 (Kommande veckas meny publiceras längst ned på sidan så fort vi har den klar)

Måndag

  • GLAD PÅSK!

Tisdag

  • Gnocchi med krämig champinjonsås, rostade solrosfrön, rucola och riven parmesan (G/L)

  • Koljafilé ’’Grenoble’’ med rödbetor, kapris, kokt färskpotatis, brynt smör, dill och citron (L)

Onsdag

  • Rödbetsråraka med fetaostkräm, smörslungade sockerärtor, rostade valnötter och rucola smaksatt med honungsvinägrett (L)

  • Örtbakad kycklinglårfilé med rostad färskpotatis, citronstekta morötter och dragonvelouté (L)

Torsdag

  • Lönnsirapsrostad spetskål, gotlandslinser smaksatta med ramslökspesto, gräslökskräm, rostad frömix, ärtskott och citronette (L)

  • Wallenbergare med potatispuré, gröna ärtor, skirat smör och rårörda lingon(G/L)

Fredag

  • Stekt blomkål med sotad grön sparris, blomkålspuré, sockerärtor, rädisa, citronkräm, riven västerbottenost, saltrostad mandel och gräslök

  • Inkokt röding med krämig potatissallad med ramslök, rädisa och sockerärta samt picklad gurka, dillmajonnäs och citron

Veckans buffé

Bland annat: Gröna blad, Vitkålssallad, Rawslaw med honungsvinägrett, Rivna morötter, Tomatsallad med rödlök, Gurksallad, Chilimarinerade bönor, Kimchii, Groddar, Salladsost (L), Omelett (L), Wokade grönsaker, Pad thai (G), Färska vårrullar, Rostade kycklinglår, potatisgratäng (L)

(G) = Innehåller gluten
(L) = Innehåller laktos
(G/L) = innehåller gluten och laktos
Fråga gärna personalen vid allergier