
Varje måndag till fredag 11:00-13:30 hittar du säsongens smaker i vår lunchrestaurang. Varje dag serveras två dagens rätter. Priset är 150 kr inklusive sallad, bröd och kaffe. Du hämtar din tallrik i vår kökslucka, och betalar själv i någon av våra självbetjäningskassor.
Du kan också välja att istället för dagens lunch plocka för dig från vår buffé som bottnar sitt innehåll i det vegetariska köket men även innehåller kött-, kyckling och äggrätter. Väljer du buffén tar du för dig och betalar sedan för det du har valt genom att väga maten i vår självbetjäningskassa. Att själv få välja hur mycket man vill äta, och betala för just det, är i vårt tycke både trevligt och hållbart då matsvinnet blir närmast obefintligt. Viktavdrag i våra självbetjäningskassor görs för tallrik, om du väljer take-way görs viktavdraget för take-away behållaren. Priset på buffén är 36 kr / hg och du väger både mat och bröd, kaffe på maten ingår.
Ett tredje lunchalternativ (höst och vinter) är veckans soppa för 125 kr inklusive sallad, bröd och kaffe.
Vill du betala mot faktura går det alldeles utmärkt, maila dina fakturauppgifter och antal gäster i förväg till order@proviantnlh.se eller säg till vår personal i Husbaren så tar dom dina uppgifter på plats.
Måndag
Girasoli ricotta e spinaci med tomatsås, stracciatella och riven parmesan (G/L)
Rigatoni al ragù di salsiccia med salvia och riven parmesan (G)
Tisdag
’’Ribollita’’, klassisk toskansk gryta med bönor, grönkål och surdegskrutonger (G)
Pollo alla cacciatora, mustig kycklinggryta med tomat, vitlök och salvia serveras med tagliatelle och färska örter
Onsdag
Polenta cremosa med balsamico-rostade grönsaker, brytbönor, pinjenötter och riven pecorino (L)
’’Polpette al sugo’’, frikadeller i tomatsås serverat med linguine (G)
Torsdag
Lasagne ’’alle verdure’’ med zucchini, aubergin och paprika samt tomatsallad, pestodressing och riven parmesan
Lasagne ’’al forno’’ med tomatsallad, pestodressing och riven parmesan (G)
Fredag
Panerad auberginschnitzel med risotto alla milanese, gremolata och riven parmesan (G/L))
Osso Buco, bräserat kalvlägg med risotto alla milanese och gremolata (G/L)
Veckans soppa
’’Crema di zucchine’’, krämig zucchinisoppa
Veckans buffé
Bland annat: Gröna blad, Rivna morötter, Gurksallad, Vitkålssallad, Canellibönor med soltorkade tomater, Tomatsallad med mozzarella och basilika, Salladsost (L), Tapenad, Pastasallad med pesto (G), Frittata med zucchini (L), Ragù di salsiccia, Kyckling saltimbocca
(G) = Innehåller gluten
(L) = Innehåller laktos
(G/L) = innehåller gluten och laktos
Fråga gärna personalen vid allergier