Varje måndag till fredag 11:00-13:30 hittar du säsongens smaker i vår lunchrestaurang. Varje dag serveras två dagens rätter. Priset är 150 kr inklusive sallad, bröd och kaffe. Du hämtar din tallrik i vår kökslucka, och betalar själv i någon av våra självbetjäningskassor.
Du kan också välja att istället för dagens lunch plocka för dig från vår buffé som bottnar sitt innehåll i det vegetariska köket men även innehåller kött-, kyckling och äggrätter. Väljer du buffén tar du för dig och betalar sedan för det du har valt genom att väga maten i vår självbetjäningskassa. Att själv få välja hur mycket man vill äta, och betala för just det, är i vårt tycke både trevligt och hållbart då matsvinnet blir närmast obefintligt. Viktavdrag i våra självbetjäningskassor görs för tallrik, om du väljer take-way görs viktavdraget för take-away behållaren. Priset på buffén är 36 kr / hg och du väger både mat och bröd, kaffe på maten ingår.
Ett tredje lunchalternativ (höst och vinter) är veckans soppa för 125 kr inklusive sallad, bröd och kaffe.
Vill du betala mot faktura går det alldeles utmärkt, maila dina fakturauppgifter och antal gäster i förväg till order@proviantnlh.se eller säg till vår personal i Husbaren så tar dom dina uppgifter på plats.
Måndag
Grön kokoscurry med tofu och grönsaker serveras med basmatiris, rostad kokos och koriander
Kryddstark chorizo med rostad färskpotatis, ratatouille, citronaioli och syrad rödlök
Tisdag
Dragonbakad blomkål med friterad färskpotatis, rostad vitlöksmajonnäs, pinjenötter och riven parmesan
Rimmad oxbringa med rotmos av gotländska rotfrukter, pepparrotsveloté, riven pepparrot och grovkornig senap (L)
Onsdag
Smörbakad persiljerot med gotlandslinser smaksatta med dillpesto, örtkräm och rostad frömix (L)
Rullader av spätta från Kattegatt med skaldjurssås, potatispuré med dill och citron samt fänkålscrudité (L)
Torsdag
Krämig risonipasta med stekta skogschampinjoner, grönkålscrisp, riven västerbottensost och rostade pumpakärnor (G/L)
Boeuf bourguignon av högrev från Dalsjöfors med skogschampinjoner, sidfläsk, pärllök och potatispuré (L)
Fredag
Rostad spetskål med sauterade gröna bönor, confiterade körsbärstomater och citronsmörsås uppiffad med örter från terrassen (L)
Panerad fläskschnitzel från Dalsjöfors med persiljerostad potatis, vispat smör smaksatt med timjan och citron (G/L)
Veckans buffé
Bland annat: Gröna blad, Vitkålssallad, Rawslaw med honungsvinägrett, Rivna morötter, Tomatsallad med rödlök, Gurksallad, Romansallad med caesardressing och riven parmesan, Bönsallad av svenska bönor, Salladsost (L), Omelett (L), Friterad Blomkål med currydressing, Panerad spätta med tartarsås (G).
(G) = Innehåller gluten
(L) = Innehåller laktos
(G/L) = innehåller gluten och laktos
Fråga gärna personalen vid allergier