Varje måndag till fredag 11:00-13:30 hittar du säsongens smaker i vår lunchrestaurang. Varje dag serveras två dagens rätter. Priset är 150 kr inklusive sallad, bröd och kaffe. Du hämtar din tallrik i vår kökslucka, och betalar själv i någon av våra självbetjäningskassor.
Du kan också välja att istället för dagens lunch plocka för dig från vår buffé som bottnar sitt innehåll i det vegetariska köket men även innehåller kött-, kyckling och äggrätter. Väljer du buffén tar du för dig och betalar sedan för det du har valt genom att väga maten i vår självbetjäningskassa. Att själv få välja hur mycket man vill äta, och betala för just det, är i vårt tycke både trevligt och hållbart då matsvinnet blir närmast obefintligt. Viktavdrag i våra självbetjäningskassor görs för tallrik, om du väljer take-way görs viktavdraget för take-away behållaren. Priset på buffén är 36 kr / hg och du väger både mat och bröd, kaffe på maten ingår.
Vill du betala mot faktura går det alldeles utmärkt, maila dina fakturauppgifter och antal gäster i förväg till order@proviantnlh.se eller säg till vår personal i Husbaren så tar dom dina uppgifter på plats.
Måndag
Krämig risonipasta med grönpepparsås, sauterade champinjoner, paprika, grönkål, rostade solrosfrön och riven parmesan (L)
Pocherad torsk från Nordsjön med kokt potatis, dillstuvad spenat, krämigt ägg och citron (L)
Tisdag
Rostade gotländska rödbetor med honungsgratinerad getost, rucola, balsamicovinägrett och rostad frömix (L)
Småländska isterband med persiljestuvad potatis, inkokta rödbetor och grovkornig senap (L)
Onsdag
Grön currygryta med gotlandslinser och säsongens grönsaker, basmatiris och koriander
Biff à la Lindström med rostad potatis, rödvinssås, vispat persiljesmör och saltgurka (G/L)
Torsdag
Broccolibiffar fyllda med ädelost, rostad färskpotatis, picklad broccolicrudité och örtkräm (L)
Kallskuren rostbiff från Dalsjöfors med krämig potatissallad smaksatt med örter från terrassen, picklad rödlök, purjolökscrisp och curryremoulad
Fredag
Smörbakade persiljerötter med gotlandslinser uppsmakade med dillpesto, persiljerotscrisp och riven Svecia (L)
Nattbakad fläsksida från Dalsjöfors med potatispuré, äppelcidersås och smörstekt savojkål (L)
Några av inslagen på veckans buffé: Gröna blad, Vitkålssallad, Rawslaw med honungsvinägrett, Rivna morötter, Tomatsallad med rödlök, Asiatisk gurksallad, Krämig potatissallad, Kimchii, Salladsost (L), Hummus, Friterade pimientos padrones, Broccolibiffar, Honungsrostad spetskål, Bakad blomkål, Omelett (L), Rostad kycklinglårfilé, Kålpudding med gräddsås (G/L), Bakade rödbetor från Gotland med getost
(G) = Innehåller gluten
(L) = Innehåller laktos
(G/L) = innehåller gluten och laktos
Fråga gärna personalen vid allergier