Lunch på Proviant NLH

Varje måndag till fredag 11:00-13:30 hittar du säsongens smaker i vår lunchrestaurang. Varje dag serveras två dagens rätter. Priset är 140 kr inklusive sallad, kuvertbröd och kaffe. Du hämtar din tallrik i vår kökslucka, och betalar själv i någon av våra självbetjäningskassor.

Du kan också välja att istället för dagens lunch plocka för dig från vår buffé som bottnar sitt innehåll i det vegetariska köket men även innehåller kött-, kyckling och äggrätter. Väljer du buffén tar du för dig och betalar sedan för det du har valt genom att väga maten i vår självbetjäningskassa. Att själv få välja hur mycket man vill äta, och betala för just det, är i vårt tycke både trevligt och hållbart då matsvinnet blir närmast obefintligt. Viktavdrag i våra självbetjäningskassor görs för tallrik, om du väljer take-way görs viktavdraget för take-away behållaren.  Priset på buffén är 34 kr / hg och du väger både mat och bröd, kaffe på maten ingår.

Vill du betala mot faktura går det alldeles utmärkt, maila dina fakturauppgifter och antal gäster (140 kr/person) i förväg till order@proviantnlh.se


LUNCHMENY VECKA 49

Måndag

  • Kycklinglårfilé från Lönneberga med rostade rotfrukter, dragonsås och krispig grönkål (L)

  • Risotto med ekologisk zucchini, bakade tomater och Svedjan hårdost (L)

Tisdag

  • Renskavsgryta från Funäs med champinjoner, kokt potatis och lingon (L)

  • Panerad torsk med dansk remouladsås och dillslungad potatis från Tollby på Gotland (G/L)

Onsdag

  • Småländska isterband med persiljestuvad potatis, kokta rödbetor och Proviants senap (G/L)

  • Kummelfilé från Kattegatt ”Grenoble” med rödbetor, kapris, brynt smör

Torsdag

  • Kokt kalv i dill med gotländsk morot, purjolök och kokt potatis (L)

  • Laxfilé från Nordsjön med skarpsås, broccoli, citron och ägg 63° (L)

Fredag

  • Stekt flankstek från Dalsjöfors, rostade rotfrukter, bearnaisesås och bakad tomat

  • Pasta fettuccine med gröna ärter, svensk burrata och picklad
    cocktailtomat (G/L)

VÅR LUNCHBUFFÉ

Varje dag serveras en buffé, ett alternativ till dagens lunch. Buffén varieras, tar sitt avstamp i råvarusäsongen, bottnar i det vegetariska köket men innehåller även kött-, kyckling- och fisk. Några av inslagen på veckans buffé: Gröna blad, tomat & syrad lök, rivna morötter, salladsost, rostad broccoli, vitkålssallad, zucchinibiffar med tzatziki, friterad risotto, asiatisk gurksallad, romansallad med caesardressing och krutonger, kycklingbröst med riven parmesan, pulled pork, flankstek med gremolata, fiskgratäng med dillsås, rostade pump- och solrosfrön.

(G) = Innehåller Gluten
(L) = Innehåller laktos
G/L) = innehåller gluten och laktos
Fråga gärna personalen vid allergier