Varje måndag till fredag 11:00-13:30 hittar du säsongens smaker i vår lunchrestaurang. Varje dag serveras två dagens rätter. Priset är 150 kr inklusive sallad, bröd och kaffe. Du hämtar din tallrik i vår kökslucka, och betalar själv i någon av våra självbetjäningskassor.
Du kan också välja att istället för dagens lunch plocka för dig från vår buffé som bottnar sitt innehåll i det vegetariska köket men även innehåller kött-, kyckling och äggrätter. Väljer du buffén tar du för dig och betalar sedan för det du har valt genom att väga maten i vår självbetjäningskassa. Att själv få välja hur mycket man vill äta, och betala för just det, är i vårt tycke både trevligt och hållbart då matsvinnet blir närmast obefintligt. Viktavdrag i våra självbetjäningskassor görs för tallrik, om du väljer take-way görs viktavdraget för take-away behållaren. Priset på buffén är 36 kr / hg och du väger både mat och bröd, kaffe på maten ingår.
Vill du betala mot faktura går det alldeles utmärkt, maila dina fakturauppgifter och antal gäster i förväg till order@proviantnlh.se eller säg till vår personal i Husbaren så tar dom dina uppgifter på plats.
Måndag
Smörbakad blomkål med stekta skogschampinjoner, dragonmajonnäs, rostade pinjenötter och riven parmesan (L)
Bratwurst med potatispuré, surkål, rödvinssås och rostad lök (G/L)
Tisdag
Krämig risonipasta med grillad paprika, sauterad vintersvamp, grönpeppar, grönkålscrisp, riven västerbottenost och rostade pumpakärnor (L)
Proviants blodpudding med stekt torrsaltat fläsk från Grevbäck, rårörda lingon, brynt smör och äpple Alice (G/L)
Onsdag
Morotsbiffar med kryddstekta kikärtor, fänkålsslaw med höstäpple samt citrusyoghurtsås (L)
’’Pljeskavica’’ kryddig pannbiff med råstekt potatis, finhackad rödlök, Ajvar och vispad smetana (G/L)
Torsdag - Kock för en dag!
Sanne Runhammar, Svenskar i Världen, presenterar: Pumpasoppa med kokos, citrongräs, ingefära och chilirostade pumpakärnor samt pannkakor med sylt och grädde (G/L)
Ärtsoppa med fläsk, grovkornig senap samt pannkakor med sylt och grädde (G/L)
Fredag
Miso-bakad spetskål med rostad rotselleri, trattkantareller och brynt smör smaksatt med soja (L)
Fläskschnitzel med vispat sardellsmör, kaprissky, persiljerostad potatis och citron (G/L)
Några av inslagen på veckans buffé: Gröna blad, Vitkålssallad, Rawslaw med honungsvinägrett, Rivna morötter, Tomatsallad med rödlök, Asiatisk gurksallad, Romansallad med caesardressing och riven parmesan, Chilimarinerade bönor, Salladsost (L), Omelett (L), Bakad Blomkål, Honungsrostad spetskål med gremolata, Örtbakad rotselleri, Rostad kycklinglårfilé
(G) = Innehåller gluten
(L) = Innehåller laktos
(G/L) = innehåller gluten och laktos
Fråga gärna personalen vid allergier