Lunch på Proviant NLH

Varje måndag till fredag 11:00-13:30 hittar du säsongens smaker i vår lunchrestaurang. Varje dag serveras två dagens rätter. Priset är 140 kr inklusive sallad, kuvertbröd och kaffe. Du hämtar din tallrik i vår kökslucka, och betalar själv i någon av våra självbetjäningskassor.

Du kan också välja att istället för dagens lunch plocka för dig från vår buffé som bottnar sitt innehåll i det vegetariska köket men även innehåller kött-, kyckling och äggrätter. Väljer du buffén tar du för dig och betalar sedan för det du har valt genom att väga maten i vår självbetjäningskassa. Att själv få välja hur mycket man vill äta, och betala för just det, är i vårt tycke både trevligt och hållbart då matsvinnet blir närmast obefintligt. Viktavdrag i våra självbetjäningskassor görs för tallrik, om du väljer take-way görs viktavdraget för take-away behållaren. Priset på buffén är 34 kr / hg och du väger både mat och bröd, kaffe på maten ingår.

Vill du betala mot faktura går det alldeles utmärkt, maila dina fakturauppgifter och antal gäster (140 kr/person) i förväg till order@proviantnlh.se


LUNCHMENY VECKA 23

Måndag

  • Kycklingcurry med röd paprika, ångat ris, mango chutney och kokosgrädde

  • Vårtallrik med quinoa, färskpotatis, gotländsk grön sparris, dijonnaise, rädisor, fetaost och fläderpicklad slite-gurka (L)

Tisdag

  • Nationaldag – ledigt!

Onsdag

  • Proviants fiskgryta med saffransaioli, krutonger och färskpotatis (G i krutonger)

  • Thüringerkorv med surkål, salvia från vår egen täppa, rostad potatis, husets senap och rödvinssås (G/L)

Torsdag

  • Skånsk kalops av nattbakad högrev från Dalsjöfors med primörmorot, gotländska betor och färskpotatis

  • Pasta pomodoro med lagrad parmesan, ruccola och picklad tomat från Karinstorp

Fredag

  • Havets wallenbergare med potatispuré, gröna ärtor och brynt smör

  • Gratinerad getost med persiljerot, matvete, mangold, färsk spenat och balsamicodressing (G/L)

Några av inslagen på veckans buffé:  Gröna blad, Tomat och lök, Rivna morötter, Gurka, Vitkålssallad, Pastasallad, Potatissallad, Salladsost, Rostad blomkål, blomkålspuré, picklad blomkål (L), Rödbetor med rostade nötter, grönkål och spenat (Nötter), Morotsbiffar med srirachamajonnäs och svart ris, Silkestofu med asiatisk gurksallad (G), Fiskgratäng (L), Ratatouille, Pulled pork med syrad lök (G)

(G) = Innehåller Gluten
(L) = Innehåller laktos
(G/L) = innehåller gluten och laktos
Fråga gärna personalen vid allergier