Varje måndag till fredag 11:00-13:30 hittar du säsongens smaker i vår lunchrestaurang. Varje dag serveras två dagens rätter. Priset är 150 kr inklusive sallad, bröd och kaffe. Du hämtar din tallrik i vår kökslucka, och betalar själv i någon av våra självbetjäningskassor.
Du kan också välja att istället för dagens lunch plocka för dig från vår buffé som bottnar sitt innehåll i det vegetariska köket men även innehåller kött-, kyckling och äggrätter. Väljer du buffén tar du för dig och betalar sedan för det du har valt genom att väga maten i vår självbetjäningskassa. Att själv få välja hur mycket man vill äta, och betala för just det, är i vårt tycke både trevligt och hållbart då matsvinnet blir närmast obefintligt. Viktavdrag i våra självbetjäningskassor görs för tallrik, om du väljer take-way görs viktavdraget för take-away behållaren. Priset på buffén är 36 kr / hg och du väger både mat och bröd, kaffe på maten ingår.
Vill du betala mot faktura går det alldeles utmärkt, maila dina fakturauppgifter och antal gäster i förväg till order@proviantnlh.se eller säg till vår personal i Husbaren så tar dom dina uppgifter på plats.
Måndag
Kycklinglårfilé från Lönneberga med currysås, ångat ris och gurk-raijta (L)
Pocherad nordsjötorsk med stuvad spenat, hackat ägg, dillslungad potatis och citron
Tisdag
Koljafilé med syrlig morotspuré, vitlöksstekta haricots verts, dill och citron
Stekt sidfläsk från Grevbäck med karamelliserad löksås, rårörda lingon och kokt potatis (L)
Onsdag
Honungsgratinerad getost med rostade rotfrukter, ruccola, honungsvinägrett och rostade pumpakärnor (L)
Hjortfärsbiffar med rostade rotfrukter, svartvinbärsgelé och gräddsås smaksatt med enbär (G)
Torsdag
Kryddrostad morot med buljongkokta Belugalinser, mangold, gräslökskräm och ärtskott
Laxpudding av gravad lax serveras med brynt smör, gröna ärtor, dill och citron (L)
Fredag
Chiligryta av högrev från Dalsjöfors med nachochips, pico de gallo, gräddfil och picklad chili (G)
Vegetarisk chiligryta av bönor med nachochips, pico de gallo, gräddfil och picklad chili (G)
Några av inslagen på veckans buffé: Gröna blad, Romansallad med caesardressing, Vitkålssallad, syrad rödkål, Rivna morötter, Tomatsallad med rödlök, Gurksallad med fänkål, Bönsallad, Salladsost (L), Hummus, Pastasallad med pesto (G), Kycklingnuggets (G), Panerad fisk (G), Curryremoulad, Nattbakad fläskkarré med barbequesås, Kreolsk gryta, Rostad spetskål med gremolata, Omelett
(G) = Innehåller Gluten
(L) = Innehåller laktos
(G/L) = innehåller gluten och laktos
Fråga gärna personalen vid allergier