Varje måndag till fredag 11:00-13:30 hittar du säsongens smaker i vår lunchrestaurang. Varje dag serveras två dagens rätter. Priset är 150 kr inklusive sallad, bröd och kaffe. Du hämtar din tallrik i vår kökslucka, och betalar själv i någon av våra självbetjäningskassor.
Du kan också välja att istället för dagens lunch plocka för dig från vår buffé som bottnar sitt innehåll i det vegetariska köket men även innehåller kött-, kyckling och äggrätter. Väljer du buffén tar du för dig och betalar sedan för det du har valt genom att väga maten i vår självbetjäningskassa. Att själv få välja hur mycket man vill äta, och betala för just det, är i vårt tycke både trevligt och hållbart då matsvinnet blir närmast obefintligt. Viktavdrag i våra självbetjäningskassor görs för tallrik, om du väljer take-way görs viktavdraget för take-away behållaren. Priset på buffén är 36 kr / hg och du väger både mat och bröd, kaffe på maten ingår.
Ett tredje lunchalternativ (höst och vinter) är veckans soppa för 125 kr inklusive sallad, bröd och kaffe.
Vill du betala mot faktura går det alldeles utmärkt, maila dina fakturauppgifter och antal gäster i förväg till order@proviantnlh.se eller säg till vår personal i Husbaren så tar dom dina uppgifter på plats.
Måndag
Gnocchi med tomatsås, confiterade körsbärstomater, pinjenötter och riven parmesan (G)
Gnocchi med pesto, stekt salsiccia, confiterade körsbärstomater, pinjenötter och riven parmesan (G)
Tisdag
Grilloumi med quinoasallad med mangold och spenat serveras med krispig ärtsallad och tzatziki (L)
Blodpudding med torrsaltat fläsk från Grevbäck, rårörda lingon och syrligt äpple (G/L)
Onsdag
Balsamico-rostade grönsaker med krämigt svenskt havreris smaksatt med parmesan och örter, smörbönor, rostade hasselnötter och riven parmesan (L)
Mandelbakad långafilé med potatisstomp smaksatt med västerbottenost, dill och gräslök samt citron (L)
Torsdag
Vegetarisk lasagne med grönkål, spenat, lök och fetaost serveras med tomatsallad och riven parmesan (G/L)
Laxlasagne med grönkål, spenat och lök serveras med fänkålssallad och picklad silverlök (G/L)
Fredag
Rostad spetskål med blomkålspuré, persiljerotscrisp, citronsmörsås med färska örter från terrassen (L)
Wallenbergare med potatispuré, gröna ärtor, skirat smör och rårörda lingon (G/L)
Veckans buffé
Bland annat: Gröna blad, Romansallad med caesardressing och surdegskrutonger (G) Vitkålssallad, Rawslaw med honungsvinägrett, Rivna morötter, Majs, Kimchii, Marinerad blomkål, Grekisk sallad, tomatsallad med rödlök, Gurksallad, Chilimarinerade bönor, Salladsost (L), Quinoasallad, Omelett (L), Fried rice, Arrancini (G), Misobakad spetskål, Rostad kycklinglårfilé med sûpremesås och rostad potatis (L)
(G) = Innehåller gluten
(L) = Innehåller laktos
(G/L) = innehåller gluten och laktos
Fråga gärna personalen vid allergier